« Terug

Evenementenlijst

Datum: Evenement:

 

Easy Listening muziek,
Jazzpodium Ruinerwold Drenthe


Nu ook Easy Listening Muziek in Ruinerwold

Door de pers inmiddels uitgeroepen tot één van de meest aansprekende Jazzpodia

in Noord Nederland,

voor meer info bel even met Margreet 06.53845050

------------------------------------------------------

8 januari 2012

Knallend Nieuwjaarsconcert

met Caribbean muziek

van Frank Torres uit Nicaraqua

voor meer gegevens zie onderstaande info..

--------------------------------------------------------

Easy Listening Live Concert

Bij mooi weer buiten

Bij slecht weer binnen in de gezellige Museum-Praatschuur

-----------------------------------------------------------------------------

Zie voor agenda concerten

onderstaand

PROGRAMMA POLLETUIN

2011

Let op aanvangstijd concerten is

= aanvang vanaf 15.30 uur !!!

(1e zondag van de maand)

----------------------------------------------------------------------------

 

EXPOSITIE KUNST

IN DE POLLE GALERIJ

2011

-----------------------------------------

EXPOSITIE

------------------------------------------------------------------------

 • Schilderijen
 • Glaskunst
 • Hand gemaakte sieraden
 • Etc.......

------------------------------------------------------------------------

Expositie vanaf 3 juli 2011

Anne Mercker schilderijen

De binnenste kamer,het eigen universum, een wazig gevormd web van herinneringen, stiltes, gedachten en dromen is de leidraad in mijn schilderkunst....vertaald in het schilderen van de mens... Anne Mercker

Anne Berit Mercker is in 1948 te Gjovik Noorwegen geboren. Tekenen en schilderen zit in de familie, zij is daarmee opgegroeid. Een wereldreiziger vanaf 1969 en is o.a. woonachtig geweest in Amerika, Engeland, Frankrijk, Spanje, Australië en Duitsland. De laatste 25 jaar woont en werkt Anne in Nederland. Op latere leeftijd heeft zij de Kunstacademie te Kampen gevolgd en geeft nu zelf al een aantal jaren les. Het atelier in haar woonboerderij is gelegen in een schitterende omgeving van 'De Klosse'. Daar vindt zij de nodige rust en inspiratie. In haar kunst is het duidelijk, dat de mens centraal staat. Door het gebruik van licht en kleur creëert zij een bepaalde sfeer die ook in haar portretten terug te vinden is. De afgelopen jaren heeft Anne regelmatig geëxposeerd; in Noorwegen en in Nederland.

        

 

  

 

 

  

------------------------------------------------------------------------------------

Expositie vanaf 6 november 2011

Charlotte Luijerink schilderijen

Kunstzinnig therapeut

Biografisch begeleider

Beeldend kunstenaar

info: 0522.480939  cmluijerink@gmail.com

-----------------------------------------------------------------------------------

Expositie vanaf 6 november 2011

Riet Hunik met Noorse kabouters

Wilt u ook een Noorse kabouter maken? Cursus Noorse kabouters (Nisse) maken. info: 0522.243694  r.hunik@gmail.com

Nisser fra Norge

De Noorse nisse stamt uit oude tijden.

Voor velen was het een veilig idee om te weten dat er een kabouter op het erf van de boerderij was. De kabouter zorgde ervoor dat de dieren het naar hun zin hadden en dat de boer genoeg voer had om door het moeilijke voorjaar te komen.

De ouderen dachten dat de kabouter macht had over het bier, de kaas en het brood en dus was het van belang om goed voor de kabouter te zorgen. Zelfs vandaag de dag is het traditie om een bord pap voor de kabouter klaar te zetten op kerstavond.

 

-----------------------------------------------------------------------------------

Ina Frikken uit Ommen, maakt beelden uit steen en hout.

Zij wil, zoals ze zelf zegt, in de vormen die ze maakt een gevoel van warmte en geborgenheid leggen. Zij houd ervan om met verschillende materialen te experimenteren, o.a. hout, klei, gasbeton, gips, beton en diverse steensoorten.
Haar werk is voornamelijk figuratief. Zij wil een veilige wereld verbeelden. Als zij aan het werk is verdwijnt de grote boze wereld. De mensfiguur staat centraal. Thema Õs zijn de vrouw als oermoeder, moeder en kind, liefde. Het goede in de mens moet naar voren komen. Inspiratie haalt zij o.a. uit andere (oude) culturen, maar ook uit het materiaal waarmee zij werkt.

                 

-----------------------------------

Expositie vanaf 3 juli 2011

Berend Compagner met glaskunst

Compagner Ateliers (voorheen glasatelier Lico)

compagnerateliers@hotmail.com

Kijk voor meer info op website>    www.compagnerglasateliers.nl

------------------------------------------------------------------------------------

-------------------------------------

 

Programma 2011

-----------------------------------------------

 
 

 

---------------------------------------------------------

2011

 

---------------------------------------------------------------------------------------

 

------------------------------------------------------------------------------

Concert

zondag 6 maart 2011

met

wegens enorm succes

Jazz groep Blue Voice

Bezetting (op foto vlnr): Eddy Lammerding - slagwerk; Peter Uil - basgitaar; Jan Gerritsen - saxen; André Smit (leider) - keyboard.

aanvang 15.30 uur

De jazzgroep Blue Voice met ervaren musici uit Zwolle en Meppel is in de loop der jaren een graag gehoorde gast geworden op podia in zowel binnen-als buitenland. In tegenstelling tot wat de naam suggereert, is Blue Voice een puur instrumentale band. De dynamische swingende aard van de muziek en de verrassende mix van genres zijn boeiend voor een breed publiek.

 • jazzgroep Blue Voice uit Zwolle: veelzijdig, ritmisch, swingend, professioneel.
  (Eindhovens Dagblad)
 • het gemak waarmee zij de moderne jazz, waarin elementen uit funk, latin en hardbop verwerkt ijn, laten horen.
  (Rob Zantinge in de Gelderlander)
 • Het repertoire heeft bebop als uitvalshoek, van waaruit makkelijk wordt uitgeweken naar funk, latin en mainstream. Hierbij komen regelmatig eigen composities aan bod. Door genoemde uitstapjes bleef er een mooie wisselwerking in stijl en solistische interpretatie. Het loont dan ook zeker de moeite een uitgebreider concert van Blue Voice te bezoeken. (Cor Bannink, vaste medewerker van Jazz Nu, in het Deventer Dagblad)

-------------------------------------------------------------------------------------

Jazz Concert

zondag 3 april 2011

met Zazou Swing

De naam van het trio is afgeleid van Les Zazous, dit waren jazzcats die het in Parijs van de jaren 30/40 de swing tot een lifestyle hadden verheven. Ze gingen gekleed in "zoot" pakken en droegen "two tone" schoenen. Uit die tijd stamt ook de muziek van de Hot Club de France, het beroemde zigeunerjazz ensemble met de legendarische Django Reinhardt en violist Stephane Grappelli.

 

De ervaren musici van het Zazou Swing voelen zich enorm verbonden met de melodieuze stijl van swing/jazz. Het repertoire bestaat dan ook hoofdzakelijk uit gypsy jazz liedjes, afgewisseld door vocale jazz-standards, bossa's en wals-musette.

Bezetting: Don Hofstee: viool, sologitaar / Wim Sleeboom: zang, slaggitaar / Bert van Erk: contrabas

 

------------------------------------------------------------------------------

Concert

zondag 1 mei 2011

met ZADAR

Balkan muziek

C:\Data\Mijn afbeeldingen\Canon Download uit camera\2011_03_27\Bewerkt\Zadar Flyer Foto.JPG

ZADAR is in oktober 1984 opgericht en bestaat uit muzikanten die al in diverse ensembles ervaring hebben opgedaan met volksmuziek uit Oost Europa.

Aanvankelijk heeft ZADAR zich gespecialiseerd in muziek uit het voormalig Joegoslavië en heeft het orkest veel opgetreden voor Joegoslaven in Nederland. Daarnaast heeft ZADAR volksdansmuziek gespeeld en theatervoorstellingen van folkloristische dansgroepen begeleid. Ook zijn er succesvolle optredens geweest in het buitenland.

De laatste jaren verzorgt het ensemble vooral concerten, waarvoor het repertoire uitgebreid is met muziek uit Griekenland, Bulgarije, Roemenië en Hongarije. Ook heeft het ensemble Jiddische liederen en Klezmer muziek op het repertoire.

Ondanks de verscheidenheid van het instrumentarium etaleert het orkest een evenwichtige balans. Belangrijk aspect is dat vrijwel iedere muzikant solistisch kan optreden via doordachte en expressieve soli en dat het gehele repertoire zonder bladmuziek wordt uitgevoerd.

ZADAR neemt de luisteraar mee op een muzikale reis langs dorpen en steden; op bezoek bij de mensen thuis, naar boerenbruiloften, naar de terrassen en kroegen.

 

 

-----------------------------------------------------------------------------------

Concert

zondag 5 juni 2011

met

Ördöngõs

Hongaarse muziek

Op een festival in Hongarije in de zomer van 1985 werd Michèle van Baaren zo gegrepen door de Hongaarse volksmuziek, dat zij besloot een Hongaars trio op te richten. Na enkele wisselingen in de bezetting bestaat Ördöngõs al ruim tien jaar in de huidige samenstelling. De naam is afgeleid van het dorpje Ördöngösfüzes in Transsylvanië en betekent duvels. Deze naam bevat een verwijzing naar vroeger tijden, waarin volksmuziek nogal eens als komende van de duivel werd aangemerkt. Duivels of niet, wíj zijn in ieder geval steeds meer in de ban geraakt van deze muziek: eerst speelden we Hongaarse LP's na, later gingen we meerdere malen op reis naar Hongarije en Transsylvanië en namen les bij Hongaarse muzikanten wanneer de gelegenheid zich maar voordeed. Om de muziek en de mooie liedteksten beter te begrijpen namen we zelfs enkele jaren Hongaarse taalles. Inmiddels geven ze concerten, en treden op bij festivals en op tournee in Italië en Hongarije.
Michèle van Baaren: Viool, draailier, trom en zang.  Afkomstig uit een muzikaal nest begon zij al op 7 jarige leeftijd viool te spelen: een echte klassieke opleiding eerst op de muziekschool, later bij Qui van Woerdekom. studeerde een jaar volksmuziek bij Jonny Soling op de “folkhögskola” in het Zweedse Malung en sindsdien is zij werkzaam als muzikant en (viool)docente. Jeroen Duijfjes : kontra, herdersfluit en zang Na een eerste stoomcursus in Jászberény bij Antal Fekete (“Puma”), leerde hij verder vooral bij Szabolcs Hrúz, de weergaloze kontraspeler van orkest Düvõ uit Salgótarján. Leermeesters en favoriete voorbeelden bij de authentieke orkesten uit Transsylvanië zijn verder vooral Stefan Moldovan uit Palatka en Ferenc Mezei (“Csángáló”) uit Szászcsávás.  

Frank de Jong : bas, tárogató, cobza, gardon en zang  Frank de Jong speelt vanaf zijn 12 e klarinet en saxofoon, waarbij hij een klassieke opleiding op de muziekschool kreeg en daarbij ook proefde aan de jazzmuziek. Edina Csüllög . Edina is een Hongaarse zangeres en citerspeelster die in Nederland woont, maar al dikwijls in het Hongaarse Danshuis te Brussel optrad. Ördöngõs speelt authentieke Hongaarse volksmuziek. Het repertoire bestaat voor een belangrijk deel uit echte dansmuziek, waarbij de opzwepende ritmes zorgen dat je je voeten niet stil kunt houden. Dit wordt afgewisseld met droevige melodieën en vrolijke drankliedjes

Michèle van Baaren: Viool, draailier, trom en zang

Jeroen Duijfjes : kontra, herdersfluit en zang

Frank de Jong : bas, tárogató, cobza, gardon en zang

Edina Csullög zangeres/citherspeelster

-----------------------------------------------------------------------------

Concert

zondag 3 juli 2011

met het

Cravat Quartet

                     

Hady Mouallem / Reinier Voet

spelen in het CRAVAT QUARTET, dat sinds de jaren negentig optreedt met Gypsy Swing muziek.


Hady Mouallem is een Nederlands jazzviolist, in de stijl van Stéphane Grappelli, met wie hij in 1991 samen speelde in het concertgebouw van Amsterdam. Hij speelde lange tijd met de zigeunerjazz-legende Fapy Lafertin, met wie hij op het bekende Django Reinhardt festival speelde (in Samois sur Seine) en op het North Sea Jazzfestival. Ook speelde hij twee jaar samen met Jimmy Rosenberg. Andere gitaristen met wie Hady regelmatig optreedt zijn: Jan de Jong, Robin Nolan.

Reinier Voet geldt als een van de grootheden van de post-Django-jazz stijl in Nederland. Zijn spel valt op door zijn veelzijdigheid van toon en kleur. Naast met bovengenoemde zigeuners speelde hij ook jarenlang met de violist-kunstenaar Armando. Hij speelde reeds op vele (Gypsy-) Festivals zoals in Samois sur Seine (Fr), Indonesië en Nieuw Caledonië.

Mede-oprichter van het Cravat Quartet Henk de Geus is immer de spil van het kwartet met zijn swingende slaggitaar. Ook is hij de 'crooner' van de band. Met zijn zwoele stem draagt hij bij aan het gevarieerde geluid van het Cravat Quartet. Ook hij speelde enkele jaren in de groep van Fapy Lafertin.

Jet Stevens is een duizendpoot op contrabas. Zij speelde o.a. met Fay Lovski en is momenteel vaste bassiste bij de band Beans and Fatback en bij Kris Berry. Zij draagt de het Cravat Quartet met haar zwoele, weloverwogen ondertonen.

Naast swingende (zigeuner-)jazz is zigeunermuziek uit Oost Europa een belangrijk onderdeel van het repertoire van het CRAVAT QUARTET. Violist Hady Mouallem komt hier natuurlijk uitgebreid aan bod.


-----------------------------

 

Concert

zondag 7 augustus 2011 met

PARDOUCE

aanvang 15.30 uur

   

Mensen die goed met elkaar kunnen opschieten en daarnaast ook nog eens fijn met elkaar musiceren dat is pas genieten!! we kunnen ons heerlijk uitleven in het spelen van veel verschillende muziekstijlen een speciale plaats binnen ons repertoire is de franse musette . Ook de new musette van richard galliano, jazz en muziek van django rheinhardt hebben onze belangstelling. Kortom prettig toegankelijke muziek met een jazzy sausje accordeon en gitaren vullen elkaar schitterend aan, voeg daar het ritme van contrabas en drums bij en... het plaatje is compleet! PARDOUCE -

- Bert de Jong-contrabas

- Doeke Dokter – gitaar

- Henk Kasimier – slagwerk
- Sierk Andela – gitaar

- Lammy Bruyns - accordeon

---------------------------------------------------------------------------------

 

Concert

zondag 4 september 2011

met

Jula Aimee & Band

"Soms, heel soms, kom je een zangeres tegen waarbij je simpelweg voelt dat alles klopt ..... instrument, muzikaliteit, persoonlijkheid ..... bij Jula Aimée is dat  vanaf de eerste seconde al geen enkele twijfel: go girl, you'll go far ........" -Hein van de Geyn, contrabassist- " I am inspired!" - Gretchen Parlato, vocaliste, over Jula Aimée's EP van haar project "Jula ook!" Jula Aimée wist op jonge leeftijd dat ze zangeres wilde worden. Op 4 jarige leeftijd zong ze al mee met haar moeders platen van Madonna en the Andrew Sisters. Niet in staat om een zangleraar te vinden voor haar jonge dochter, regelde haar moeder vioollessen voor Jula, helaas draaide dat uit op een mislukking; Jula oefende nooit, ze was alleen maar aan het zingen... Jula Aimée is een eigenzinnige jazz zangeres die weet wat ze wil. Haar stem klinkt fris, nieuw en uitdagend. Ze houdt van een heleboel verschillende soorten muziek, en dat is te horen: Ze gaat van singer/songwriter Tori Amos via traditionele jazz standards, terug naar Dave Holland en haar eigen composities. Ze zingt lead, maar ook in de blazerssectie. Al die invloeden zijn goed te horen op haar eerste album "Let Go" (release september 2011) In juni 2011 studeert ze af aan het Conservatorium van Amsterdam, waar ze oa studeerde bij Sylvi Lane en Francien van Tuinen. Ook studeerde ze een paar maanden in New York; ze volgde o.a. lessen bij Gretchen Parlato en Kurt Elling De band: Jula Aimée heeft een vaste groep mensen om zich heen met wie ze samenwerkt. Het begon met "Jula ook!" , haar band zonder harmonie instrument. Met die band won ze in juni 2010 de Dordste Jazz Prijs. De bezetting: Tijn Jans, drums, Thomas Rolff, contrabas & Itay Weissman, tenorsaxofoon. De band gaat vanaf 2011 verder onder haar eigen naam: Jula Aimée & band, en wordt versterkt door Paul van der Feen, altsaxofoon (Metropole orkest), Thomas Pol, contrabas en Matiss Cudars, gitaar.

-------------------------------------------------------------------------------

 

Concert

zondag 2 oktober 2011

met

Blue Gate

De  Blue  Gate  is een swingende band die ontstaan is in Bolsward. Het orkest ontleent haar naam aan het Jazzcafé  “De Blauwe Poort”.    De  Blue  Gate bestaat uit acht enthousiaste en veelzijdige musici : Astrid Volckerick zang ; Piet Bonte,trompet ; Henk Kasimier, drums Fons van Hove, altsax en klarinet; Wietse de Jong, bas ; Nico Spannenburg, piano ; Sierk Andela, sologitaar; Jitze van der Bijl slaggitaar.

-------------------------------------------------

 

Concert

zondag 6 november 2011 met

The Embraceable Quintet

Vier ervaren instrumentalisten begeleiden het jazzy stem- geluid
van de innemende Mary Veldkamp,  zang 

 

Henk Hilbrandie, piano
Hij begon als pianist bij “ Cuby and the Blizzards” .        

Speelde in tal van gelegenheids- en jazzformaties en bleef door de jaren

heen “The Old Fashioned Jazzgroup” uit Assen trouw,

 

Alfred Luyke, drums
Maakte ook jarenlang deel uit van "The Old Fashioned Jazzgroup".  

 

Anis Latumaellissa, gitaar
Heeft zijn reputatie in de noordelijke muziekwereld,

door zijn virtuoos spel, meer dan waar gemaakt.

 

Frans Kijne , bas
Swingende bassist en muziekmens in hart en nieren

voor muziekfragmenten luister eens via  www.embraceablequintet.nl

 

 

--------------------------------------------------------------------------------------

10 en 11 december 2011

OPEN DAGEN POLLETUIN

11.00 TOT 17.00 UUR

ENTREE GRATIS

EXPOSITIE

Charlotte Luijerink beeldend kunstenaar

Riet Hunik Noorse kabouters

Berend Compagner met Glaskunst.

Kerstverhalen voor jong en oud

Voor de kinderen ambachtelijk bereide pannenkoeken

Zelf kaarsen maken

Ambachtelijke producten

Glühwein Bruine bonen spek

Paling

Handgemaakte sieraden

Zondag > Djembe band

Enz…..

 

----------------------------------------------------------------------------------------

NIEUWJAARSCONCERT zondag 8 JANUARI 2012 met

Frank Torres y Banda

Latin Carribean

muziek

Latijns Amerikaanse stijlen als Salsa, Merengue, Cumbia

aanvang 15.30 uur

Frank Torres Band

Frank Torres, geboren te Ciudad Dario, Nicaragua in April 1974, maakte deel uit van het Northport Highschool koor en kreeg zanglessen van Sandy Valerio. Het was op aandringen van deze zangleraar dat hij deelnam aan zijn eerste componisten wedstrijd waar hij “Ciencia De Amor”, zijn eerste compositie, ten gehore bracht. In 1994, na het behalen van zijn highschool diploma, keerde hij terug naar Nicaragua om aan de UNAN-LEON universiteit een studie als leraar Spaans te beginnen. Na zijn afstuderen werkte hij naast artiest als leraar Engels en Spaans onder andere aan de school of Tourism of UNAN-LEON. Op dit moment woont Frank met zijn Nederlandse partner en kind in Nederland.

Frank Torres is een zanger/componist uit Nicaragua die naast solowerk, voorzanger is geweest van diverse Nicaraguaanse topformaties als: Planta Maldita, Kalle Central, Madero, Macolla, Los Nuevos Clark's,Latin Music, Sangre Latina , Grupo Cacique

Frank Torres is thuis in verschillende Latijns Amerikaanse stijlen als Salsa, Merengue, Cumbia. Daarnaast zingt en componeert hij ook traditionele Nicaraguaanse muziek (Folkloric, Cumbia, Son Nica, Mazurcas en Palo De Mayo( caribean rythms).
Liedjes van zijn hand zijn: Ciencia De Amor, Somos Leon, La Gigantona , Juventud Divino Tesoro en Mocuana.
Somos Leon, beschrijft de stad Leon en haar tradities, haar meest populaire plaatsen, haar muziek, haar culturele instellingen, haar stranden en de vulkaan Cerro Negro die het leven in stad reeds jarenlang bepaald.
Mocuana beschrijft de Nicaraguaanse legende van een Indiaanse jonge vrouw die verliefd werd op een Spaanse piraat en hoe dit de indiaanse cultuur beïnvloedde. Mocuana betekent behekst.
La Gigantona is één van Frank's meest populaire liedjes en zeer geliefd bij kinderen.

Frank Torres heeft recent in Nicaragua opgetreden bij de Miss Nicaragua verkiezing 2007 waar hij zijn eigen composities ten gehore bracht. Verder heeft hij in de jury gezeten van diverse zangwedstrijden en componisten contesten en diverse TV optredens in Nicaragua verzorgd.

Een optreden van rasartiest Frank Torres is meeslepend en laat het publiek genieten van de rijke traditie van de Latin muziek & Nicaragua

en maakt ieder optreden tot een feestje.........

 

Frank Torres y Banda

Musicians:
>Frank Torres - Vocal<
>Alexander Hartgers - Trumpet<
>Bruno Boucher - Piano<
>Roy Kieftenbeld - Drums/Perc.<
>Gert Deters - Conga/Perc.<
>Theo Smit - Bass<

----------------------------------------------------------------------

Concert

zondag 5 februari 2012 met

trust  

aanvang 15.30 uur


Het verhaal van trust begint in januari 2001 als Bert en Joan worden gevraagd een aantal nummers te spelen bij het bezoek van koningin Beatrix en haar gevolg aan Meppel op koninginnedag 2001.
Al snel werd besloten om gitaar en percussie, in de personen van Jos en Fred, aan het tweetal toe te voegen en zo ontstond trust. Tien snaren en mooie meerstemmige zang, ritmisch ondersteund door percussie. De groep trust heeft door het beperkte instrumentarium een zeer open geluid waarin de breekbare, maar schone harmonieën en melodieën uitstekend tot hun recht komen.

De individuele muzikanten van trust hebben in de muziekwereld ruimschoots hun sporen verdiend en dat is te horen. 'Luistermuziek' is een gebezigde term en als er om een vergelijkbare, bestaande act gevraagd wordt, moet zelfs de meest ervaren muziekkenner een antwoord schuldig blijven. De eigenheid van het geluid van trust en het unieke stemgeluid van leadzangeres Joan zorgen ervoor dat er van kopieën geen sprake is.

Het immer enthousiast ontvangen, semi-akoestische, eigen werk heeft al veel mensen bereikt, zowel vanaf het podium als vanuit de studio van de regionale zenders. Een platendeal leverde in 2006 wel een single, Let Me Live, op, maar geen vertrouwen in de intenties van de betreffende platenmaatschappij. trust besloot daarop een album in eigen beheer uit te brengen met de titel Take My Hand.

Ondanks de collectieve tevredenheid over het album is trust live een ware intense belevenis. De onafhankelijke positieve reacties in het gastenboek van www.trust-music.nl en de lovende publicaties in de verschillende media spreken voor zich. Ook het sterk groeiende aantal bezoekers bij de optredens bewijst dat de oprechte muziek van trust de harten steelt van de liefhebber van melodieuze en harmonieuze, akoestische ‘luisterpop’.

Archief foto, Polletuin, buiten concert

-----------------------------------------------------------------------------------------

 

Zondag 4 maart 2012

Lammy Bruyns en band


© 2004 'De Polletuin'. Alle rechten voorbehouden
Haakswold 33 7961 LD Ruinerwold · Tel 0522 262240 · Fax 0522 481058